Бесплатни радио драми @ Theatra.mk

Театрата е независен театар кој го носи театарот на едно ново ниво кое ја враќа суштината на театарот од кој било аспект: покачување на неговите стандарди со нови уметнички форми, изрази и значења. Како дел од  проектот „Секаде театар”, кој беше заснован на идејата дека театарот нема рамки, нема граници и сцената е предмет на имагинацијата. Theatra на својот веб-сајт бесплатно објави две радио драми.

Линковите до овие две радио драми се следните : „Пеперутка“ од Сашо Димовски и „Случајно” од Дарко Лешоски.

 

Последно ажурирано

април 20, 2020

Солидарна компанија

Theatra.mk

Што нуди?

Радио драми