Онлајн Мајски оперски вечери @ Национална опера и балет

Од Националната опера и балет известуваат дека десетте продукции (8 оперски и 2 балетски) кои беа предвидени во програмата на Фестивалот ќе бидат прикажувани онлајн на овој YouTube канал.

Љубителите на оперската и балетската уметност ќе можат да уживаат во:

  • Операта „Кармен“ (9 мај)
  • Балетот „Рајмонда“ (12 мај)
  • Операта „Турандот“ (15 мај)
  • Операта „Кавалерија Рустикана“ (17 мај)
  • Балетот „Балетски бисери“ (19 мај)
  • Операта „Фауст“ (22 мај)
  • Операта „Лидија од Македонија“ (24 мај)
  • Операта „Адријана Лекуврер“ (26 мај)
  • Операта „Травијата“ (29 мај)
  • Операта „Аида“ (31 мај)

Последно ажурирано

мај 8, 2020

Солидарна компанија

Национална опера и балет