Глобален филмски online фестивал @ We Are One

Од 29 мај до 7 јуни ќе се одржи бесплатен онлајн фестивал кој обединува повеќе од 20 познати филмски фестивали. Сите донации кои ќе бидат собрани ќе одат за борба против Ковид-19.

Сите сме едно: глобален филмски фестивал ќе се обиде да ги обедини филмските уметници на меѓународен настан кој ја прославува вештината на раскажување приказни. Помеѓу 20-те фестивали кои учествуваат со своја програма се и Берлинскиот, Венецијанскиот, Санденс, Сараево, Сан Себастијан и Трибека.

Настанот се промовира како 10-дневен дигитален филмски фестивал без преседан во досегашната историја. Тој ќе се одвива на YouTube каналот We Are One. Иако има детален распоред, сепак голем број од филмовите ќе останат некое време онлајн. На програмата има кратки, анимирани и долгометражни филмови, документарци, интервјуа и мастеркласови со познати филмски уметници. Целиот распоред може да се види тука.

Последно ажурирано

мај 31, 2020

Солидарна компанија

We Are One