Бесплатни обуки за креирање на видео игри и филмови @ iNovum

Oрганизацијата iNovum со поддршка од Фондот за иновации и технолошки развој на Република Северна Македонија организира едукативни бесплатни обуки за креирање на видео игри и филмови, преку 3Д моделирање и анимација, наменети за секоја старосна група, кои наставата ќе ја следат преку определена платформа, директно од своите домови. Преку интересни и практични вежби, лиценцирани инструктори ќе ја вршат онлајн обуката, а учесниците ќе се запознаат со сфера од ИТ технологиите која не е вклучена во формалното образование.
Воедно, секој учесник ќе добие меѓународно признат сертификат за успешно завршената обука. Повеќе информации и линк за пријавување можете да пронајдете тука.

Последно ажурирано

мај 22, 2020

Солидарна компанија

iNovum