Archive

Онлајн конференција за дигитален маркетинг @ The Next Web

Компанијата The Next Web организира онлајн конференција RE:BRAND чиј фокус е успешноста на брендирањето и дигитален маркетинг во непредвидливи времиња. Можете да добиете бесплатна карта со тоа што ќе поканите тројца ваши пријатели. Погледнете ги говорниците и пријавете се на овој линк.  ...

Continue Reading

Изведувачи од локална сцена @ Радио МОФ

Веб серијалот „Engage Кicks&Gigs@Home“ на Радио МОФ има за цел да ја поддржи локалната сцена од која се дел млади и алтернативни музичари кои од својот дом ги изведуваат омилените песни, како и да ја запознае публиката со домашните музичари од еден поинаков агол. Серијалот можете да го пронајдете на Facebook страната на Радио МОФ.  ...

Continue Reading

Онлајн Филозофски филмски фестивал @ Филозофско друштво на Македонија, Кинотека на С.Македонија и Cinesquare

Од 21 до 31 мај онлајн ќе се одржува 10. Филозофски филмски фестивал со наслов „Пролетни онлајн миграции“ во организација на Филозофското друштво на Македонија, Кинотеката и македонската VoD платформа Cinesquare, со поддршка на Град Скопје. Ревијално онлајн ќе бидат прикажани неколку краткометражни, среднометражни (првпат на Фестивалот) и долгометражни (документарни) филмови, а електронски ќе биде достапен темат „Филозофија и филм“ на националното списание „Филозофска трибина“. ...

Continue Reading

Пренос на културна програма @ Град Скопје

Програмата наречена "Култура во време на корона" нуди  концерти, изложби, видеоарт презентации, настапи на диџеи и состави на класична музика, како и театарски изведби со цел подржување на уметниците и доближување на културата до сечиј дом. Сите настапи можете да ги пронајдете на Facebook страната на Град Скопје. ...

Continue Reading

Онлајн предавања @ Mладински Образовен Форум

Младинскиот Образовен Форум организира онлајн предавања преку алатката Zoom кои се посветени на различни теми од сферата на театар, академско пишување, технологија и слично.. За нивниот серијал предавања можете да се регистрирате тука, а за детали во врска со одржување на предавањата, посетете ја нивната Facebook страна. ...

Continue Reading

Онлајн џез концерт@ Здружение На Џез Музичари и Слободни Уметници

На 30 Април, на Меѓународниот ден на џезот, Здружението на Џез Музичари заедно со Град Скопје и МКЦ, ќе ја слави џез-музиката! Со оглед на ситуацијата во која се наоѓаме, оваа година Денот на џез-музиката ќе биде одбележан со прикажување на својата Facebook страна преку онлајн видео-стриминг. Стримингот ќе се одвива и на Facebook страната на Град Скопје, како и на Facebook страната на Младинскиот културен центар. Кликнете тука за да пристапите до настанот. ...

Continue Reading

Quarantine show @ Dubioza kolektiv

Бендот Дубиоза колектив, почитувајќи ги мерките за covid-19, прават livestream од своите домови, секој понеделник во 20:30 часот. Емисијата се емитува на нивната Facebook страна.  ...

Continue Reading