Archive

Зоки Поки @ Kino Oko

Со почеток од 04.05.2020, продукцијата Kino Oko ќе започне да ја емитува серијата Зоки Поки на овој YouTube канал и на телевизискиот програм МТВ1. ...

Continue Reading

Онлајн претстави @ Schaubühne

Секоја вечер во 18:30 часот па се до полноќ, театарот Schaubühne во Берлин на својот веб сајт објавува снимнки од изминати продукции. Претставите и распоредот можете да ги погледнете на овој линк.  ...

Continue Reading

Бесплатни филмови и серии @ Pickbox

Pickbox ви овозможува бесплатното користење на услугите на Pickbox NOW до 4.5.2020. Сите серии, филмови и документарни емисии се достапни неограничено на подрачјата на Хрватска, Србија, Босна и Херцеговина, Словенија, Македонија и Црна Гора. При регистрирање на www.pickbox.tv или преку апликацијата Pickbox NOW, при изборот на пакетот е потребно да кликнете ПРЕСКОКНИ. Уживајте во разновидната понуда на филмови и серии! ...

Continue Reading

Бесплатни радио драми @ Theatra.mk

Театрата е независен театар кој го носи театарот на едно ново ниво кое ја враќа суштината на театарот од кој било аспект: покачување на неговите стандарди со нови уметнички форми, изрази и значења. Како дел од  проектот „Секаде театар”, кој беше заснован на идејата дека театарот нема рамки, нема граници и сцената е предмет на имагинацијата. Theatra на својот веб-сајт бесплатно објави две радио драми. Линковите до овие две радио драми се следните : „Пеперутка“ од Сашо Димовски и „Случајно” од Дарко Лешоски.  ...

Continue Reading

Бесплатни театарски претстави @МНТ

Уживајте во магијата на театарската игра на Македонскиот народен театар. Нивните претстави отсега можете да ги гледате бесплатно, во вашите домови, преку нивниот YouTube-канал. Премиерите на претставите се со однапред утврдени дати, со почеток од 20 часот, а линковите и датумите за секоја премиера можете да ги најдете на фејсбук страницата на МНТ. Линковите до веќе одиграните премиери на театарските претстави, можете да ги најдете на следниот линк....

Continue Reading