Archive

Бесплатни курсеви за инструменти @ Fender

Компанијата ,,Fender" е уште една од многуте која ги нуди своите услоги со цел дигитална солидарност во текот на глобалната пандемија. Тие нудат три месеци бесплатни часови по гитара, бас и укулеле на платформата ,,Fender Play"; кликнете тука за да добиете пристап до истите. ...

Continue Reading

Бесплатна литература @ Е-библиотека

Е-библиотека е бесплатен сервис креиран пред се, во прилог на студентите и вработените на Универзитетот „ Гоце Делчев” во Штип, кој содржи бесплатен пристап до потребната стручна литература за студирање (учебници, помагала, прирачници) . Е-библиотека ги собира на едно место сите изданија потребни на 13 факултети и придружни институти во рамките на Универзитетот. ...

Continue Reading

Бесплатна едукација за сообраќајна култура @ Републички совет за безбедност на сообраќајот на патиштата

Пред десетина години, дечињата можеа да прошетаат по улиците без грижа. Но денес, се повеќе автомобили, скутери, велосипеди, мотоцикли и автобуси се наоѓаат на патот, па од таму потребата за поголема и засилена едукација за однесување во сообраќајот. „Семафорко“ е веб страна каде што ќе прочитате интересни и едукативни текстови за возрасните и ќе најдете интересни боенки за најмладите.   ...

Continue Reading

Онлајн платформа за учење @ JetMinds

Македонската интернет платформа „JetMinds” на која учениците од основните и среедните училишта можат да учат математика, e достапна бесплатно, заедно со сите свои премиум функционалности на овој линк.    ...

Continue Reading

Бесплатна програма за учење математика @ Интерактивна иднина

Програмата „Интерактивна математика“ во која се опфатени многубројни содржини како тестови за темелно разбирање на математиката е достапна за бесплатно преземање на овој линк.   ...

Continue Reading