Archive

Бесплатна литература @ Книготека – Фондација Македоника

Создавање најголема е-библиотека на македонски јазик - Книготека Македоника, каде за првпат во историјата на едно место ќе се најдат најголем број дела напишани од македонски автори. Основната цел на книгата е таа да стигне до читателот и да воспостави комуникација со него. Темелејќи се на оваа дефиниција се поставени и двата принципа на Фондација Македоника: - Бесплатност - Вонвременска достапност што не познава граница и растојание ...

Continue Reading

Виртуелна обиколка @ Археолошки Музеј на Република Северна Македонија

Археолошкиот музеј со помош на оваа виртуелна обиколка овозможува бесплатна посета на најексклузивната интернационална изложба на овие простори, ''100 години Требениште''. Можете да ја погледнете на овој линк.  ...

Continue Reading

Онлајн изданија @ Институт за етнологија и антропологија

За да го олесни пристапот до своите изданија во кризниот период предизвикан од пандемијата, Институтот за етнологија и антропологија при Природно-математичкиот факултет во Скопје на својот сајт овозможува бесплатно преземање на дел од нив. Достапни се на овој линк. ...

Continue Reading

Online емисии @ Creative Talks

Creative Talks е серија на настани посветена на ширење и развивање на креативноста во Скопје. Тие досега ги организираа настаните но живо, но поради новонастанатата ситуација, ги одржуваат разговорите онлајн преку нивната Facebook страна, а откога ќе завршат, се достапни на нивниот YouTube канал....

Continue Reading

Бесплатно психолошко советување @ Центар Синтеза

Согласно моменталната ситуација, тимот на Синтеза нуди бесплатно психолошко советување. За лицата кои имаат потреба подобро да се прилагодат и справат со состојбата во која се наоѓаме, тие се отворени сме да ја дадат својата професионална поддршка. За закажување на термин, контактирајте ги на contact@sinteza.mk  ...

Continue Reading

Апликација за визуелизација @ Продизајн

Компанијата Продизајн овозможува бесплатно користење на апликацијата InRoomPreview, односно нови бесплатни акаунти за сите оргинални креативци кои би сакале да ги имаат своите дела во апликација за визуелизација: ликовни уметници, фотографи, тату артисти, декорација на дом - изработка на лампи, декорации за ѕид...

Continue Reading

Online претстави @ Bolshoi theater

Легендарниот Болшој театар во Москва соопшти дека бесплатно ќе емитува селекција од најдобрите класични перформанси на својот YouTube канал, каде што е прикажан и распоредот за истите. ...

Continue Reading