Archive

Онлајн џез концерт@ Здружение На Џез Музичари и Слободни Уметници

На 30 Април, на Меѓународниот ден на џезот, Здружението на Џез Музичари заедно со Град Скопје и МКЦ, ќе ја слави џез-музиката! Со оглед на ситуацијата во која се наоѓаме, оваа година Денот на џез-музиката ќе биде одбележан со прикажување на својата Facebook страна преку онлајн видео-стриминг. Стримингот ќе се одвива и на Facebook страната на Град Скопје, како и на Facebook страната на Младинскиот културен центар. Кликнете тука за да пристапите до настанот. ...

Continue Reading

Апликација за учење јазици @ Akelius

Akelius e апликација за учење јазици и интернет-платформа чиј фокус се децата кои сѐ уште не го зборуваат добро својот мајчин јазик, а имаат потреба да научат странски јазик. Оваа апликација може да се користи на мобилни уреди, компјутери и преку Google Play. Достапни јазици се грчкиот, англискиот, францускиот и шведскиот. Може да се пристапи преку овој линк или апликацијата да се преземе преку Google Play. ...

Continue Reading

Алатка за работа од дома @ Homebase

Направете ја вашата работа полесна со помош на алатката на Homebase, која ви овозможува тимска комуникација, брзо креирање на распореди, контролирање на времето со кое располагате. Преземете ја алатката на овој линк. ...

Continue Reading

Дигитални книги @ Global Digital Library

Светската дигитална библиотека ја унапредува писменоста во пониските одделенија така што дава пристап до дигитални книги и приказни за деца и други четива на повеќе јазици. Може да се користи на компјутер. Повеќе информации се достапни на овој линк. ...

Continue Reading

Бесплатни дигитални сликовници @ Чекор по чекор

Фондацијата ,,Чекор по чекор'' нуди дигитални сликовници за раскажување на македонски, албански, турски и босански јазик за деца од предучилишна и училишна возраст, како и аудио сликовници на знаковен јазик и активности за дигитално учење. Достапни се на овој линк. ...

Continue Reading

Алатка за работа од дома @ Twist

Одличната тимска работа започнува со одлична комуникација. Алатката Twist ви го озможува токму тоа, организирани конверзации, лесно достапни информации и постојана ефикасност. Преземете ја алатката на овој линк. ...

Continue Reading