Archive

Онлајн видеа со вежби @ Град Скопје

Град Скопје во соработка со тим на еминентни и добропознати спортски инструктори во својот домен, од утре ќе ви понудат онлајн видеа со вежби за одржување на вашата форма за време на корона. Следете ја Facebook страната на Град Скопје за повеќе информации. ...

Continue Reading

Бесплатна SEO анализа на вашиот веб сајт @ Piksel

Агенцијата за социјални мрежи Piksel верува дека современа, функционална и брза веб страница е нешто што секој бизнис мора да го има. Со цел да ви помогне во тоа, За да ви помогнеме во тоа, нуди бесплатна SEO анализа на вашата постоечка веб страница. Посетете го нивниот веб сајт и кликнете на копчето “Бесплатна SEO анализа“. ...

Continue Reading

Бесплатна платформа за онлајн учење @ Moodle MK

Moodle MK како општествено и одговорно здружение, во време на владеење на пандемија во нашата земја, дава придонес кон онлајн учењето и овозможи достапност на бесплатна платформа за учење каде можат сите заинтересирани образовни институции (основни и средни училишта, факултети, приватни училишта), како и поединци наставници и професори, да креираат курсеви, да поставуваат материјали за учење, да спроведуваат тестови и испити, да задаваат домашни задачи и др.    ...

Continue Reading

Бесплатна е-книга за дигитален маркетинг @ Galeksia

Без разлика дали имате искуство или сте целосни почетници во полето на дигитален маркетинг, дознајте зошто и како да станете дигитален маркетер. Во оваа е-книга ги има најважните основни информации кои ќе ви помогнат успешно да ја започнете вашата кариера во дигитален маркетинг. Преземете ја тука. ...

Continue Reading

Онлајн Мајски оперски вечери @ Национална опера и балет

Од Националната опера и балет известуваат дека десетте продукции (8 оперски и 2 балетски) кои беа предвидени во програмата на Фестивалот ќе бидат прикажувани онлајн на овој YouTube канал. Љубителите на оперската и балетската уметност ќе можат да уживаат во: Операта „Кармен“ (9 мај) Балетот „Рајмонда“ (12 мај) Операта „Турандот“ (15 мај) Операта „Кавалерија Рустикана“ (17 мај) Балетот „Балетски бисери“ (19 мај) Операта „Фауст“ (22 мај) Операта „Лидија од Македонија“ (24 мај) Операта „Адријана Лекуврер“ (26 мај) Операта „Травијата“ (29 мај) Операта „Аида“ (31 мај) ...

Continue Reading

Бесплатен онлајн курс за аргументирано изразување @ Младински образовен форум

Дебатната програма во рамките на Младински образовен форум ве поканува да го проследите „Онлајн курсот за Aргументирано изразување“. Курсот започнува од 14-ти мај 2020 и ќе биде воден од страна на искусни дебатни тренери од МОФ. Предавањата се двочаснови и ќе се одржуваат еден месец, секој четврток со почеток во 19:00 часот на платформата за видеокомуникација Zoom со следниот распоред: 14-ти мај – Што е дебата и аргумент? 21-ви мај – Видови аргументи и техники на побивање; 28-ми мај – Анализа на тема; 4-ти јуни – Конструкција на говор. Учеството на курсот е бесплатно, се што треба да направите за да присуствувате е да се регистрирате пополнувајќи го следниов формулар: https://forms.gle/ME3R8tj12AgVijMs5. Кога ќе дојде терминот за предавање, ќе ви биде испратен е-маил со линк до предавањето. ...

Continue Reading

Бесплатна алатка за претворање текст во говор на македонски јазик @ Emit Knowledge

Софтверот „МАИКА“ е бесплатна алатка којашто претвора текст на македонски јазик во говор. „МАИКА“ е следниот логичен исчекор што ќе придонесе кон збогатување на алатките и инфраструктурата на македонскиот јазик. Погледнете ја алатката тука.  ...

Continue Reading