Archive

Онлајн претстави @ Schaubühne

Секоја вечер во 18:30 часот па се до полноќ, театарот Schaubühne во Берлин на својот веб сајт објавува снимнки од изминати продукции. Претставите и распоредот можете да ги погледнете на овој линк.  ...

Continue Reading

Quarantine show @ Dubioza kolektiv

Бендот Дубиоза колектив, почитувајќи ги мерките за covid-19, прават livestream од своите домови, секој понеделник во 20:30 часот. Емисијата се емитува на нивната Facebook страна.  ...

Continue Reading

Бесплатни курсеви за инструменти @ Fender

Компанијата ,,Fender" е уште една од многуте која ги нуди своите услоги со цел дигитална солидарност во текот на глобалната пандемија. Тие нудат три месеци бесплатни часови по гитара, бас и укулеле на платформата ,,Fender Play"; кликнете тука за да добиете пристап до истите. ...

Continue Reading

Бесплатно електронско банкарство @ НЛБ Банка АД Скопје

Во согласност со мерките на Владата за спречување на ширење на Корона вирусот, а со цел заштита на своите клиенти и вработени, НЛБ Банка им овозможува на сите свои клиенти (физички лица) бесплатно извршување на сите трансакции преку мобилното и електронското банкарство во претстојниот период, се до 31.05.20.  ...

Continue Reading

Бесплатни филмови и серии @ Pickbox

Pickbox ви овозможува бесплатното користење на услугите на Pickbox NOW до 4.5.2020. Сите серии, филмови и документарни емисии се достапни неограничено на подрачјата на Хрватска, Србија, Босна и Херцеговина, Словенија, Македонија и Црна Гора. При регистрирање на www.pickbox.tv или преку апликацијата Pickbox NOW, при изборот на пакетот е потребно да кликнете ПРЕСКОКНИ. Уживајте во разновидната понуда на филмови и серии! ...

Continue Reading

Бесплатна литература @ Е-библиотека

Е-библиотека е бесплатен сервис креиран пред се, во прилог на студентите и вработените на Универзитетот „ Гоце Делчев” во Штип, кој содржи бесплатен пристап до потребната стручна литература за студирање (учебници, помагала, прирачници) . Е-библиотека ги собира на едно место сите изданија потребни на 13 факултети и придружни институти во рамките на Универзитетот. ...

Continue Reading

Бесплатна едукација за сообраќајна култура @ Републички совет за безбедност на сообраќајот на патиштата

Пред десетина години, дечињата можеа да прошетаат по улиците без грижа. Но денес, се повеќе автомобили, скутери, велосипеди, мотоцикли и автобуси се наоѓаат на патот, па од таму потребата за поголема и засилена едукација за однесување во сообраќајот. „Семафорко“ е веб страна каде што ќе прочитате интересни и едукативни текстови за возрасните и ќе најдете интересни боенки за најмладите.   ...

Continue Reading